În prezent, imprimantele de etichete sunt utilizate, pe scară largă, indiferent de domeniu de activitate: comerț, fabricație, servicii, depozitare sau logistică. Toate organizațiile care se ocupă cu mărfuri, fără excepție, etichetează produse cu etichete, care trebuie să fie marcate cu un cod de bare 1D sau 2D. Organizațiile au nevoie de acest lucru pentru a prelucra informațiile în sistemul contabil.

Astfel, dacă aveți nevoie să obțineți etichete rapid, cel mai bine e să optați pentru achiziționarea unei imprimante de etichete adecvată. Într-o afacere poate fi necesară utilizarea mai multor imprimante de etichete cu volume diferite de tipărire care rezolvă diverse probleme de afaceri: una în producție, cealaltă va fi folosită la depozitul de mărfuri finite, iar a treia la punctul de vânzare.

Atunci când doriți să cumpărați o nouă imprimantă de coduri de bare, vă recomandăm să analizați, în detaliu, câteva aspecte importante, pentru a face cea mai bună alegere pentru dvs sau, dacă sunteți un distribuitor, pentru clienții dvs. Important în acest proces, este alegerea funcțiilor de bază și a aplicațiilor pe care le furnizează imprimantele.

Desigur, puteți fi ușor influențați de informațiile diverse oferite de furnizori, de ofertele sau prețuri propuse de către aceștia.

În alegerea unei astfel de tehnici sunt necesare anumite criterii. Este necesar să decideți ce caracteristici ar trebui să aibă viitoarea imprimantă de etichete de coduri de bare.


Iată cele mai importante 7 întrebări la care trebuie să răspundeți în alegerea imprimantei:

Pe ce tip de material veți imprima?

Pentru început trebuie să stabiliți tipul de material pe care-l veți utiliza la imprimare.  Ce fel de etichete veți utiliza: Etichete obișnuite? Folii? Peliculă? Substraturi de folie? Polesteren sau Hârtie mată / lucioasă? 

Anume stabilirea materialului pentru etichetă, vă va ajuta să alegeți imprimanta potrivită.


Câte etichete aveți nevoie să imprimați zilnic?

De asemenea, va trebui să analizați perioada în care trebuie să fie păstrate etichetele – câteva luni? – câțiva ani?

Cunoașterea perioadei de păstrare și rezistența etichetelor vă ajută să înțelegeți dacă este necesar să cumpărați o imprimantă termică directă sau o imprimantă cu transfer termic.

Notă: Daca vă doriți ca etichetele să aiba o durată de peste un an, vă recomandăm să optați pentru imprimantele de etichete cu transfer termic.


Care este viteza de imprimare necesară?

În general, se cunoaște cantitatea de etichete zilnice, dar trebuie să analizați și viteza de imprimare necesară.

Imprimantele industriale printează mai rapid decât cele desktop. Informațiile despre viteza necesară de imprimare  ajută să faceți alegerea corectă. Cea mai potrivită pentru viteză mai mare de printare este imprimanta industrială.


Cât de mare trebuie să fie capul de imprimare?

De asemenea, trebuie să fiți atenți și la etichetele pe care le veți utiliza. Veți folosi etichete de 4 inch sau de 2 inch?

Aceasta vă ajută să întelegeți dacă imprimanta  pe care ați ales-o are capul de imprimare potrivit pentru formatul etichetelor.


De ce rezoluție aveți nevoie?

Planificați să utilizați standarte industriale, fonturi de dimensiuni mari? Daca da, atunci veți utiliza rezoluția standard – 203 dpi.

Iar, dacă aveți nevoie de o rezoluție mai înaltă (ex.: pentru etichete de bijuterii sau etichete farmaceutice)  este necesară o rezoluție de 300 inch.


Unde veți utiliza/păstra imprimanta?

Analizați utilitatea imprimantei. Aveți nevoie de o imprimantă transportabilă, pe care angajații să o poată deplasa? Sau ceva staționar? Asta vă va ajuta să alegeți o imprimantă mobilă, una imprimantă industrială sau una desktop.

Spațiul unde va fi situată imprimanta are un rol important în luarea deciziei potrivite. Dacă aveți nevoie de ceva compact, spațiul este limitat sau oricare altă problemă, determinarea mărimii imprimantei este esențială.

Determinați locul unde va fi utilizată / păstrată imprimanta. Dacă aveți nevoie de o imprimantă rezistentă, confecționată dintr-un metal alegeți una industrială, pentru că imprimanta desktop este mai puțin rezistentă, fiind fabricată, în general, din plastic.

Prin urmare, alegerea unei imprimante de etichete de coduri de bare nu este o sarcină ușoară. Există mulți factori care trebuie de luat în considerare înainte de a face alegerea corectă.