Imprimarea digitală este un proces de printare, de înaltă calitate, a imaginilor sau a textelor dintr-un fișier electronic generat de computer, folosind un jet de cerneală de mare viteză sau o imprimantă laser cu volum mare. Este utilizată, în principal, pentru comenzi pe termen scurt din software-ul de editare pe desktop și mai ales atunci când este nevoie de tipărire a ceva diferit pe fiecare coală de hârtie, cum ar fi numele sau adresa unei persoane, un mesaj sau o ofertă personalizată. Atunci când aveți nevoie să imprimați produse identice, în cantități mai mari, este mult mai eficient, din punct de vedere al costurilor, să utilizați tehnologia de tipărire offset, care asigură și o imprimare de o calitate mai înaltă.

În ultimii ani, imprimarea digitală a avut o rată de creștere uimitoare. De exemplu, în Statele Unite se prevede ca, până în 2022, industria tipografică digitală se va mări cu o rată anuală de 2,7% și va avea un venit aproximativ de 11,8 miliarde USD.

Pentru că imprimarea digitală aduce beneficii considerabile întreprinderilor, tot mai multe companii adoptă această tehnologie pentru a rămâne competitivi, pentru a-și servi mai bine clienții și pentru a reduce costurile generale.

În acest articol vom analiza importanța tipăririi digitale și cum aceasta poate fi un avantaj pentru afacerea dvs.


Calitate excepțională: îmbunătățirea procesului de imprimare 

Etichetele personalizate și colorate, întotdeauna ies în evidență. Utilizând aceste tip de imprimare, puteți crea etichete actualizate și atrăgătoare din punct de vedere vizual, pentru a atrage atenția clienților.

De asemenea, puteți transmite informații de marketing unice pentru loialitatea mărcii și pentru fidelitatea clienților, iar capacitatea avansată de potrivire a culorilor va asigura nuanțe vii și precise.  


Eficiență ridicată

Imprimarea digitală va ajută afacerea dvs. să prospere, din mai multe motive. De exemplu, această imprimare digitală asigură viteză mare de execuție a comenzii, respectând termenii stricți de livrare.

Conform analizelor efectuate de compania de cercetare IBISWorld, dintre cei cinci factori de succes pentru funcționarea și dezvoltarea unei afaceri, livrarea promptă este unul dintre ei.


Flexibilitate absolută

Cu imprimarea digitală, puteți printa variate modele de etichete. În plus, aveți posibilitatea să gestionați, cu ușurință, volumul de imprimare.

De asemenea, nu mai trebuie să vă preocupați pentru cantitățile minime de comandă (MOQ), dar puteți să imprimați produsele în funcție de necesități.


Vizibilitate corespunzătoare

Imprimarea digitală asigură o vizibilitate mai bună și reduce riscul erorilor de imprimare. Mai mult, codarea culorilor și evidențierea acestora îmbunătățesc precizia procesului de afaceri și a fluxului de lucru.


Costuri reduse

Cu imprimarea digitală reduceți costurile de supra-imprimare, inventar și deșeuri, precum și eliminați costurile de păstrare a etichetelor pre-imprimate.


Versatilitate

Imprimarea variabilă a datelor vă oferă posibilitatea de a oferi o notă personală afacerii dvs. și răspunde unei varietăți de necesități de etichete în diverse sectoare de activitate.


Imprimantă cu etichete color seria CPX4:  Personalizarea afacerii cu mai multă culoare!

Compania TSC se numără printre liderii mondiali în crearea de tehnologii avansate de imprimare digitală. Astfel, seria CPX4 este o soluție avansată de imprimare a etichetelor digitale ce permit un design personalizat al etichetelor, folosind cerneală pe bază de pigment sau colorant, având o calitate surprinzătoare și viteză mare de tipărire. În serie se includ modelele: CPX4P și CPX4D.

În video-ul de mai jos, sunt prezentate toate beneficiile acestei serii de imprimante:


Caracteristicile generale ale seriei CPX:

  • Rezoluție înaltă: această serie de imprimante asigură o rezoluție de 1200 x 1200 dpi, imagini color, text și coduri de bare clare.
  • Tehnologie de imprimare: digital.
  • Viteza de imprimare: permite o viteză de imprimare de până la 11,8 ips, datorită faptului că imprimanta este echipată cu un cap de imprimare încorporat, fix, în care se mișcă doar hârtia.
  • Lățime de imprimare: Suportul reglabil este capabil să imprime etichete mici de 25,4 mm (lățime) x 6 mm (lungime) – etichete personalizate de 1 inch, dar și etichete cu o maximă de 106 mm (4.17”).
  • Tip de cerneală: Vopsea (CPX4D) – pentru aplicații durabile / Pigment (CPX4P) – pentru aplicații în culori vii.
  • Interfață: Standard – Ethernet, USB 2.0
  • Rezistență la abraziune: etichetele au trecut prin teste ample de abraziune pentru a asigura că imaginile/informațiile nu se pierd, aceasta fiind o mare problemă pentru mediile dure de activitate.
  • Rezistență la alcool: Seria CPX4 este ideală pentru acele aplicații care necesită etichete durabile care pot rezista la alcool (de exemplu, medii de laborator, aplicații medicale etc.)