Meniu
Cosul tau

Procedura de procurare si inregistrare a MCC

Pentru corectitudinea și transparența plății impozitelor, fiecare agent comercial este obligat să procure Mașină de Casă și Control (MCC), aceasta la rândul său fiind înregistrată la Serviciul Fiscal de Stat (SFS).

Procedura dată constă din câțiva pași obligatorii, care sunt explicați mai jos.

În momentul în care clientul apelează la ”Yaki Inc” SRL pentru a procura o Mașină de Casă și Control, el deja trebuie să dețină extrasul, care include informațiile din documentele contabile în baza cărora au fost efectuate și înregistrate în contul analitic operațiunile de plată și rechizitele bancare sau așa-numit contul bancar al persoanei juridice.

1. Procurarea MCC
În cadrul companiei ”Yaki Inc” SRL clientul poate procura MCC prin 2 metode, plasează o comandă online pe site-ul ADPOS.md  sau direct din magazin. După ce are loc achitarea, managerul începe procesul de pregătire a actelor pentru fiscalizare.

2. Programarea MCC
Programarea MCC are loc în baza unei fișe completate de către client, în care este necesar de indicat atât datele companiei cât și informația care va fi programată nemijlocit în Mașina de Casa și Control (MCC).

  • Descărcare fisier în formă electronică pentru completare: Descarcă 
Înainte de programare, MCC este testată de către managerul responsabil, pentru a fi evitate oricare defecte de la producător și pentru a se asigura în funcționalitatea Mașinii de Casă și Control în procesul lucrului.

3. Fiscalizarea
 Înregistrarea MCC se efectuează de catre CAT (Centrul de Asistență Tehnică) în baza cererii depuse de către persoana fizică/juridică.
Cererea este completată de către ambele părți (managerul și clientul), confirmată prin semnătura electronică sau semnătura administratorului și ștampila.

*Important!!! SFS recomandă ca cererea să fie semnată cu semnătura electronică!

(1) Semnătura electronică. Cererea este semnată de către client cu semnătura electronică și expediată la adresa unică SFS: mail@sfs.md. Termenul de procesare a cererii este de 3 zile lucrătoare, începând cu momentul depunerii solicitării, ulterior se emite cartela de înregistrare în baza căreia se fiscalizează MCC. Atât clientul, cât și managerul primesc copia cartelei de înregistrare pe poșta electronică, originalul poate fi ridicat de către client de la SFS teritorial într-o perioadă de 2 luni.

(2) Semnătura fizică și ștampila umedă. Cererea este semnată cu semnătura fizică și ștampila umedă, iar clientul merge cu ea direct la SFS. Procesarea cererii depuse fizic fiind momentan. În urma procesării cererii, se emite cartela de înregistrare pe care agentul o prezintă furnizorului (fizic sau în format electronic) pentru a fiscaliza MCC.

4. Ridicarea MCC și Școlarizarea
Ridicarea MCC poate fi efectuată la sediul ”Yaki Inc” SRL sau poate fi solicitată livrarea în orice punct în Republica Moldova. 
La recepționarea aparatului, clientul primește toate instrucțiunile pe hârtie sau pot fi descărcate de pe site-ul ADPOS.md, pentru a utiliza corect Mașina de Casă și Control.

Magazinul online ADPOS.md foloseste cookie-uri pentru a îmbunătăți navigarea Dvs pe site. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu politica de confidențialitate, prelucrarea datelor cu caracter personal și utilizarea cookie-urilor.