Ecovisor: nu scade exactitatea datelor din cauza combinației funcțiilor nitratometrului și dozimetrului?

Combinația funcțiilor nicidecum nu contribuie la exactitatea datelor – funcțiile ”Nitratometrului” și a ”Dozimetrului” funcționează autonom.


Cum dispozitivele determină cantitatea de nitrați?

SOEKS Ecovisor 2 și Nitrat-tester 2 determină cantitatea de nitrați prin metoda ionometriei produsului biologic. În memoria dispozitivului sunt integrate datele despre normele acizilor și sărurilor, cum ar fi: săruri de magneziu, calciu și altele. Pentru fiecare tip de produs, indicatorul este calculat individual. Dispozitivul elimină curent cu frecvență înaltă prin pulpa fructului testat? Evaluând conductivitatea sa electrică, calcularea corecției sării conform unui algoritm special, care se include în compoziția chimică naturală a unui produs. Pe baza acestora se calculează cantitatea de titrați. Metoda de ionometrie a produsului biologic reprezintă dezvoltarea personală a companiei SOEKS. 


Pot fi testate sucurile, apa, pireurile pentru copii, afumăturile, conservele, cu dispozitivul dat?

Dispozitivul pentru măsurarea nitraților este destinat doar pentru analiza fructelor și legumelor proaspete fără semne de putrezire, care nu au fost supuse prelucrării termice sau chimice.

De aceea testarea produselor afumate, sărate, prăjite, conservelor, apei, sucurilor, pireurilor pentru copii, automat va prezenta rezultate greșite.


Cât de exacte sunt rezultatele nitratometrului?

Coeficientul de eroare pentru testarea nivelului de nitrați este de ±15% (ceea ce reprezintă un indicator nesemnificativ pentru testerele de uz casnic). Aceasta se datorează unei repartizări neuniforme a nitraților în produse. Pentru un rezultat mai sigur, se recomandă de efectuat 3 testări în diferite locuri a unuia și aceluiași produs și de luat în considerare valoarea medie.


Poate fi măsurată cantitatea de nitrați printr-o metodă fără contact? 

La moment astfel de tehnologie nu există.


De ce în listă sunt doar 32 de produse? Unde sunt citricele?

În meniul SOEKS Nitrat-tester 2 și SOEKS Ecovizor 2 sunt indicate doar acele produse, la care există normele sanitaro-igienice stabilite. Acestea sunt produsele de bază, care se includ în alimentația populației Rusiei și statelor CSI.

Citricele nu acumulează nitrați? De aceea nu necesită testate.


De ce este nevoie de diverse produse în meniu? De ce nu se poate de testat tot într-un singur regim?

Pentru fiecare tip de produs în memorie este introdus un coeficient individual. Acesta ia în considerare compoziția chimică naturală a unui anumit tip de aliment. De aceea banana trebuie testată la regimul său și nicidecum altul. În caz contrar rezultatul va fi greșit. 


Nitratometrul arată ”0” la testare. Ce înseamnă aceasta? 

Este încălcat algoritmul de măsurare. Dacă mai întâi este introdusă sonda, iar apoi se alege produsul – testerul va arăta ”0” – ceea ce va însemna un rezultat greșit, așa cum înainte de a începe testarea, dispozitivul efectuează calibrarea, considerând ”0” – mediul, în care acesta se află. Adică, înainte de începerea măsurătorilor, dispozitivul trebuie „calibrat” într-un mediu neutru și nu în produsul măsurat.

Procedura corectă de măsurare:

  • se alege produsul;
  • se introduce sonda;
  • se tastează ”ok”.


De ce diferă câteva rezultate a testării unuia și aceluiași produs?

Nitrații sunt repartizați neuniform în produse, de aceea atunci când are loc testarea în locuri diferite a unuia și aceluiași produs, rezultatele vor diferenția neesențial. 


De ce nu se permite de efectuat testarea în același loc?

Atunci când se efectuează în una și aceeași gaură, se încalcă etanșeitatea sondei? Ceea ce contribuie la exactitatea rezultatului.