Scanerele pentru coduri de bare reprezintă un lucru omniprezent, fiind practic strict necesare în diverse domenii. Acestea sunt tehnologia care a transformat complet multe industrii, deoarece acum codurile de bare sunt pretutindeni, în domeniile: retail, producere, transport, logistică, asistență medicală, etc.


Ce este un Scaner pentru Coduri de Bare?

Scanerul pentru coduri de bare reprezintă un dispozitiv specializat care citește codurile de bare de pe un anumit produs și-l transformă într-un număr. Datorită acestui proces, un business poate funcționa mai ușor, mai rapid, totul va fi sub control și se va mări considerabil nivelul de productivitate al acestuia.


Cum funcționează Scanerul pentru Coduri de Bare?

Citirea unui cod de bare se face cu ajutorul razelor laser, o lumină roșie care indică locul unde trebuie apropiat codul de bare.

Atunci când lumina este îndreptată către codul de bare, scanerul absoarbe informația de pe barele negre și spațiile libere și le trimite către computer transformându-le într-un număr.

Conform numărului indicat, la computer vor fi afișate câteva date despre produs, cum ar fi: denumirea produsului, producătorul, codul de produs, prețul, gramajul, etc.


Datorită scanerului de coduri de bare și procesului său de funcționare, este mult mai simplu și ușor de ținut totul sub control.