Cum putem oferi maximum detalii clientului despre un anumit produs, cum ar fi: prețul, când a fost fabricat produsul, termenul de valabilitate, data expirării, numărul articolului, emblema magazinului etc.? El poate vedea toate aceste aspecte pe etichetele atașate pe produs. Iar atunci când avem un volum mare de etichete care trebuie aplicate, ne vin în ajutor aplicatoarele de etichete, pentru a automatiza procesul de lucru astfel încât totul să decurgă cât mai rapid. Cu cât volumul de lucru este mai mare, cu atât aplicatorul devine un lucru tot mai util și economisește tot mai mult timp. 

Aplicatoarele de etichete reprezintă o soluție simplă și rapidă de a marca produsele de pe raftul unui magazin, cutiile dintr-un depozit, plicurile, pungile și alte lucruri care trebuie să conțină o anumită informație. 


Tipurile de aplicatoare

 • Automate – aplicatoare de etichete de dimensiuni mari, care de obicei sunt utilizate în întreprinderile unde este necesar de marcat cantități mari de produse.
 • Semiautomate – aceste dispozitive sunt utilizate pentru marcarea lucrurilor de formă cilindrică, cum ar fi sticlele sau borcanele.
 • Manuale – aplicatoarele care sunt manevrate de către o persoană, cu ajutorul acestora etichetele pot fi aplicate pe orice obiect, iar eticheta poate fi de diferite forme.

Aplicatoarele manuale TOWA – produse în Japonia și apreciate de utilizatorii din întreaga lume ca fiind dispozitive simple în utilizare și mentenanță. TOWA reprezintă cele mai populare dispozitive folosite în depozite și afacerile de dimensiuni mici, deoarece pot fi manevrate ușor, sunt compacte, datorită lor poate fi etichetat orice produs, cu ele pot fi aplicate etichetele de diferite forme. 


Aspectul

Aplicatoarele TOWA au aspectul unui pistol, sunt ușoare și au dimensiuni compacte astfel încât să fie comod de manevrat cu ele cu o singură mână, pe mâner este atașată o curelușă pentru ca să fie protejate în unele cazuri excepționale, greutatea lor este mică, de aceea mâna nu obosește atunci când este utilizat.Principiul de funcționare

Aplicatoarele de etichete TOWA sunt simple în utilizare, pentru a aplica etichetele cu el este nevoie doar de încărcat rola de etichete, de apropiat de locul unde este nevoie de a o aplica și de apăsat butonul pentru a porni mecanismul de dezlipire a etichetei de pe bandă și aplicarea acesteia pe produs cu ajutorul unui role de cauciuc moale. Diferența dintre modele

 • TOWA APN-60  – suportă etichete cu lățimea de max 60 mm.
 • TOWA APN-100  – suportă etichete cu lățimea de max 100 mm.


Avantajele aplicatoarelor de etichete:

 • Simple în utilizare – nu este nevoie de a întreprinde multe acțiuni pentru a opera cu aplicatorul.
 • Mecanism simplu – nu necesită multe manevre pentru a reîncărca sau a opera cu el.
 • Mentenanță – reparația aplicatoarelor este un proces rapid, este nevoie de puține intervenții pentru a soluționa problema intervenită.
 • Aplicarea în diverse domenii – aplicatoarele se potrivesc pentru orice domeniu de utilizare.
 • Dimensiuni compacte – dispozitivele au dimensiuni mici, este comod de operat cu ele și de manevrat cu o singură mână. 


Cum să alegem modelul potrivit, la ce aspecte să atragem atenția?

Atunci când alegem un aplicator de etichete este necesar să atragem atenția la mai multe aspecte, cum ar fi:

 • Volumul de lucru – care este cantitate de produse care trebuie etichetată.
 • Diametrul rolei de etichete – cantitatea de etichete dintr-o rolă.
 • Dimensiunile etichetei – lungimea și lățimea etichetei care urmează a fi aplicată.
 • Materialul produsului – din ce material este produsul sau ambalajul pe care urmează a fi atașată eticheta. Aplicatoarele de etichete TOWA  – unele dintre cele mai simple și compacte aplicatoare, la un preț convenabil, care reprezintă un lucru util pentru orice domeniu de activitate.