Una dintre metodele de economisire a resurselor financiare în cadrul unei întreprinderi este de a dota dispozitivele existente cu accesoriile necesare pentru ca acestea să poată realiza mai multe funcții și pentru a spori nivelul de productivitate al companiei. Atunci când apare un anumit obstacol, trebuie de acționat strategic și de soluționat problema cât mai eficient posibil.

În cazul în care o imprimantă de etichete nu deține un roluitor încorporat, sau imprimanta este de dimensiuni mici, dar are nevoie să imprime pe o rolă de etichete de dimensiuni mai mari, este o decizie mai strategică de a procura un suport pentru rolă sau un roluitor, în loc de a achiziționa o imprimantă mai performantă. Aceste accesorii pentru imprimantele de etichete au scopul de a performa dispozitivele existente și de a face unele economii.


Principiul de funcționare al roluitorului și suportului pentru rolele de etichete

Principiul de funcționare a acestor două accesorii pentru imprimantele de etichete este diferit:

  • Suportul pentru rola de etichete  este un dispozitiv care se poziționează în spatele imprimantei, pe el se fixează rola de etichete, care nu se încadrează în dimensiunile casetei destinate pentru rolă.
  • Roluitorul  este acel accesoriu pentru imprimanta de etichete care se poziționează în fața imprimantei, astfel încât banda de etichete imprimate să se transforme în rolă. 


Cum trebuie de ales un roluitor sau un suport pentru rola de etichete?

Pentru a alege un accesoriu potrivit pentru imprimanta de etichete este necesar de cunoscut câțiva factori:

  • Domeniul de aplicare – unde anume va fi utilizat accesoriul;
  • Cantitatea – volumul etichetelor imprimante zilnic;
  • Dimensiunea etichetelor.


Deci, în cazul în care utilizatorul deține o imprimantă de etichete care nu deține roluitor încorporat sau dispozitivul este de dimensiuni mici, dar are de afaceri cu role cu diametrul mai mare, nu este nevoie de achiziționat un echipament mai mare, este de ajuns de achiziționat accesoriul de care are nevoie utilizatorul, în cazul dat este vorba despre un roluitor sau un suport pentru rola de etichete.